for at lave nye billeder må man nogle gange tage sig sammen

Undskyldninger og grunde til IKKE at komme afsted og lave billederne er der nok af

Alle kender til at man ser ud af vinduet og tænker “Nej, ikke idag!” og så bliver man hjemme. Netop denne dag var jeg glad for at jeg havde lavet en aftale med en ven for det fik mig ud – ellers var jeg blevet hjemme. Vi oplever i disse dage et usædvanligt vejr med sne, frost og høj himmel. Alså sådan set fint vejr..

Men det ER koldt og for en grej-psykopat som mig der ikke bryder jeg mig om vand på kamera, objektiver etc var det ikke ideelt. Først var det alm vejr, så sneede det ret kraftigt og så blev det høj, klar himmel – bare i løbet af et par timer. Af det kan man lærer at timing i landsskabsfotografi er alfa omega.

At fotografere sne er ikke helt nemt. Din lysmåler bliver snydt så hvis du vil have hvid sne må du skrue på knapperne.

Når det sner kraftigt kan dit autofokus også blive snydt idet det fokuserede på en tættereliggende snefnug og ikke på træet, hvor du vil have dit fokus.

Dertil kommer at hvidbalancen ofte bliver noget rod. Alt for blå men det kan jo heldigvis rettes til…

Og så HADER jeg at skifte objektiver i dårligt vejr. Om det er regn, sne, sand, mudder – jeg kan ikke lide det. Jeg får snavs på sensoren etc. Jeg kan ikke lide det. Punktum.

Lidt billeder fra dagen

Men her var det nødvendigt at skifte objektiv. Fra en Canon 17mm TS til et Sony 70-200mm. Altså ikke bare to forskellige mærker men to meget forskellig brændvidder ( “TS” står for tilt/shift = ret specielt) og det er en af fordelene ved spejlløse kameraer som fx Sony kameraer  at man kan bruge objektiver af andet fabrikant (dog som regel kun med manuelt fokus)

Son nævnt var jeg afsted med en ven og det er altid sjovt at se, at selv om vi var på samme sted på samme tid laver vi alligevel forskellige billeder.  Og det skyldes IKKE at han bruger Fuji og jeg Sony men os som mennesker.

Hver gang jeg er på tur enten lærer jeg noget nyt eller blive mindet (brutalt) om at al fotografi kræver øvelse og noget grej. Sådan er det.

© Henrik Wessmann
© Henrik Wessmann

 

Lige for en god ordens skyld: det er ikke mig til skal sige at det er gode billeder. Men jeg kan sige at jeg er godt tilfreds.

Skriv en kommentar