Fantastiske billeder, der betyder noget er ikke hverdagskost

Alle vil vel gerne laver billeder, der betyder noget ?

Jeg kan godt blive lidt trist over mit eget fotografi når jeg ser alle de andre fantastiske billeder med fantastiske historier af fantastiske fotografer. Så kan jeg miste pusten, miste modet. Det er noget, der altid har forfulgt mig.

Hvad ligger der i “billeder, der betyder noget” ?

Det kunne være fotografi, der fortæller en måske ukendt historie og ændre tingenes gang. Fx kender vi alle billedet med pigen fra Vietnam krigen, der havde fået napalm på sig. Billedet er ikonisk og der blev fokus på krigens rædsler. Og sådan kan vi nævne billeder der har ændret verden, opfattelsen of begivenheder eller har ændret tinge for fotografen, som lavede billedet. “Afghan Girl” må have have stor betydning for Steve McCurry.
Mindre end “ændre tingenes” gang kan også gøre det trods alt….

I virkeligheden er det “bare” billeder som rører dig på et følelsemæssigtplan. Noget, som får dig til at stoppe op , sætte tanker igang, får dig til at reagere ganske enkelt. Med glæde og eller væmmelse. Så betyder det noget.

Der bliver taget en million milliard billeder hvert år og de kan umuligt betyder noget alle sammen. De kan ikke være fantastiske billeder allesammen. Eller betyde lige meget allesammen.

Ofte trøster jeg mig med Martin Parr´s ord:

‘If I get ten good pictures a year, it’s a good year,’ says Parr

Nogle billeder betyder noget for dig, der har lavet billedet. Noget som andre ikke kan se eller føle.

Jeg bestræber mig på, at det skal betyde noget.

Skriv en kommentar