Exposure i Øksnehallen med dansk modefotografi

Også i år har Øksnehallen en stor fotoudstilling henover sommeren

– pressebillede fra DGI Byen

I 2017 viste Øksnehallen gadefotografi og i år står den på dansk modefotografi med udstillingen “EXPOSURE – Dansk modefotografi i glimt”. Det er MEGET glædeligt at DGI Byen i Øksnehallen igen i år har en stor fotografisk udstilling. Lige hvad angår fotoudstilliger er København ikke specielt godt kørende. I Stockholm har de fx Fotografiska , som viser fotografi i verdensklasse og afholder fx workshops.

Fotografi i Danmark bliver ofte vist på museer med anden kunst og fokus. Men roses skal Gl. Strand for deres “Vogue Like a Painting” og udstilling med Mario Testino (men nu skal de også til at vise andet end modefotografi, hvor interessant det end er) og Det National Historiske Museum med deres udstilling af Marco Grob, som var fantastisk.

Det burde ellers være muligt med et Fotografisk Hus ! Øresundsregionen er Nordens største og mest befolkningsrige region med ca. 4 millioner indbyggere..anyways, det er sådan det er for nu og så må jeg trøste med mig med at Stockholm, Berlin, Hamborg og London ikke ligger langt væk (og så har de til tider gode fotoudstillinger i Brandts i Odense).
I

forbindelse med udstillingen afholdes en del foredrag/indlæg/artisttalks etc men min MS hjerne har det bedst med lidt færre mennesker og mindre virak. Derfor besøgte jeg udstillingen en helt almindelig onsdag formidag. Det var et godt valg for det tillod mig at se udstillingen i mit tempo.

Udstillingen understreger at Danmark HAR gode fotografer og har haft det også tidligere. Det viser også at vi med bladet DANSK Magazine (som man får et eksemplar af) også har et magazine som tager genren endog meget seriøst. Sjovt var det at se at se forskellen til Eurowoman, der lige som DANSK er en af sponsorene.

Udstillingen åbenbare nye fotografiske navne for mig, hvor Lasse Bak Mejlvang måske var den, som gjorde størst indtryk af dem jeg ikke kendte på forhånd. At jeg ikke kendte til ham fortæller sikkert et og andet om mig 🙂

Så var det et glædeligt gensyn med Gunnar Larsen. Jeg var bare en dreng og ikke interesseret i hverken mode eller fotografi da han var et stort navn men jeg husker ham nu alligevel…

Øsknehallen formår ofte at få lavet nogle flotte udstillinger. Udstillingen med Steve McCurry var exceptionel æstetisk.

Til Exposure har de valgt at bygge rum i træ og plastik. Det virker virkeligt godt. Det giver en lethed og gennemsigtighed samtidig med at den deler udstilingen logisk op.

[google_maps id=”14645″]

Skriv en kommentar