Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dennis Hopper som fotograf

3. februar 2017 @ 12:00 am - 14. maj 2017 @ 12:00 am


Verden gennem Dennis Hoppers øjne

Fotografierne skildrer et Amerika under social og politisk forandring. Et årti med De Sorte Pantere, pop-art og hippiekultur. En tid med frihed, oprør og modstand. Midt i denne turbulens befandt Hopper sig – og han fotograferede ihærdigt. Hans venner kaldte ham ’turisten’, fordi han altid havde et kamera hængende om halsen.

Dennis Hoppers billedverden er befolket af bikere, hippier, skuespillere, musikere og kunstnere – men også anonyme folk på gaden, som har fanget Hoppers blik. Kulissen er Amerika i koncentreret form: endeløse highways, gigantiske billboards og brede boulevarder. Fotografierne lader os se verden gennem Dennis Hoppers øjne; vi får lov til at møde personerne rundt om ham og tage med på hans rejser.

Dennis Hopper (1936−2010) er bedst kendt som skuespiller og filminstruktør for film som Apocalypse Now, Blue Velvet og True Romance. Hans store gennembrud kom i 1969 med filmen Easy Rider, som også var hans debut som instruktør. Filmen fortæller historien om de to antihelte Billy og Wyatt – spillet af Hopper og Peter Fonda – som kører Amerika tyndt på deres motorcykler. Filmen blev symbolet på hippieæraen og blev en verdensomspændende succes.

Den første store filmrolle kom i 1955 i filmen Rebel Without a Cause med James Dean i hovedrollen, men da Hopper nogle år senere oplevede at være blacklistet i Hollywood, blev fotografering hans hovedbeskæftigelse. Mellem 1961 og 1967 tog Hopper tusindvis af billeder, og først da han begyndte arbejdet med Easy Rider, lagde han kameraet til side.

Fra kunstscene til protestmarch

De afslappede og intime billeder af vennerne fra Los Angeles’ kunstscene viser Hoppers styrke som portrætfotograf. I New York får vi lov til at møde Andy Warhol, før han blev superstjerne – ualmindelig cool bag sine sorte solbriller. Den legendariske skuespiller Paul Newman kigger direkte ind i kameraet med sit umiskendelige nærvær. Hoppers fotografier af den historiske protestmarch fra Selma til Montgomery i 1965 under Martin Luther Kings ledelse, er en vigtig skildring, som garanterer ham en plads blandt de store amerikanske dokumentarfotografer.

’Uanset hvad Dennis Hopper fotograferede, gjorde han det med et nysgerrigt blik og en usvigelig fornemmelse for billedkomposition. Udstillingen vidner om bredden og mangfoldigheden i Hoppers virke som fotograf. Vi giver en unik dansk mulighed for at stifte bekendtskab med dette personlige billedunivers – skabt af en af de seneste årtiers absolutte kulturelle ikoner,’ fortæller Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum.

Kilde: Det Nationalhistoriske Museum

 

Se mere om Dennis Hopper og hans fotografi: www.dennishopper.com

 

Museet er åbent alle årets dage:
1. april – 31. oktober: kl. 10-17
1. november – 31. marts: kl. 11-15

Detaljer

Start:
3. februar 2017 @ 12:00 am
Slut:
14. maj 2017 @ 12:00 am
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://kunsten.nu/artguide/calendar/dennis-hopper-fotograf/

Sted

Det Nationalhistoriske Museum
Frederiksborg Slot 10
Hillerød, 3400 Danmark
Telefon:
+45 4826 0439
Se Sted hjemmeside