Et nyt objektiv krævede nyt filter og valget faldt på LEE

Da jeg anskaffede mig et Canon 17 TS-E objektiv havde jeg ikke lige tænkt på filtere….

Mit Canon objektiv kom med en adapter til en filterholder og jeg tænke ikke mere over det lige dér men så….

Jeg har en filterholder og filtre fra Formatt-Hitech som jeg er glad for. Eller rettere jeg er glad for filtrene. Selve holderen er jeg aldrig blevet gode venner med. Den er lave sådan at alt lys lukkes ude (der er lige kommet en ny udgave – MKII) og det er jo fint men for mig virker den ikke og speciel ikke hvis jeg også bruger et gradueret filter.

Hvorfor valgte jeg Formatt- Hitech og ikke Lee eller Nisi kan du læse om her.

Ny filteholder skulle der til

Jeg har for længst solgt mine Lee filtre. Men jeg har beholdt filterholderen fra et foundation kit. Det viste sig at være en gode ide at beholde for jeg kan bruge det til det, lidt specielle, Canon objektiv. For holderen fra Formatt-Hitech kan ikke sættes på adapter ringen, som er for kraftig men det kan holderen fra Lee.

Til Lee holderen har jeg ikke et polariser filter – det eneste filter, som ikke kan laves i Photoshop – og derfor måtte jeg have et. Til Formatt-Hitech sidder der et meget tyndt pol filter i holderen og den drejes ved et hjul på siden af holderen. Det pol filter virker rigtigt godt og jeg er lidt spændt på om filteret fra LEE er lige så godt.

Det viser sig, at for at kunne bruge tilt/shit objektivet fuldt ud kræver det, at jeg køber et helt nyt og større system fra Lee – et SW150 system. Her vil jeg gøre det kort: det er det rigtige, det er dejligt, det er dyrt (eller mange penge) – og netop pga prisen har jeg det stadig ikke….

Jeg valgte, at leve med den begrænsning som LEE 100 systemet giver men jeg har valgt også at købe den nye holder og et polariser


Det gjorde jeg primært pga den måde polariseren sættes på holder. Den klikkes på hvor den på det gamle system skulle sættes på holderen med nogle skruer og dermed kunne det ikke nemt tages af. Jeg har gode lide at kunne sætte på og tage af som jeg synes.

Det betyder, at jeg forsat kan bruge mine filtre fra Formatt-Hitech men nu vil jeg primært bruge dem i holderen fra LEE.

Lidt sjovt er det at LEE  er et Panavision selskab og det navn husker jeg fra min barndom og de store, legendariske Hollywood film. Jeg har forøvrigt købt mine Lee ting – både nu og før – hos den danske distributør Lightpartner, hvor jeg altid har modtaget god service.

Og jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg gik med Formatt-Hitech i sin tid selvom det er lidt bøvet for de har ikke rigtigt noget forhandler net i Danmark.

PS:
Jeg bruger objektivet på et Sony kamera med en adapter fra Sigma så der er jo virkelig tale om et “kludetæppe” af ting fra Sony, Canon, Lee, Sigma og Formatt-Hitech.

Skriv en kommentar