En god indramning giver det sidste til et godt billede

Du ved billeder skal printes og op på væggen – i en god indramning !

Billede fra Paris af © Ole Christiansen

Den dygtige danske fotograf Ole Christiansen flyttede adresse i 2018 og jeg var heldig at kunne anskaffe dette billede i processen fra Paris –  en af mine yndlingsbyer. Billedet er lavet af Ole og også, helt naturligt, printet af Ole som printer for mange fotografkolleger. Både i det små og i det store til udstillinger. Så kvaliteten af printet er tip top.

Jeg har tidligere skrevet at papir ikke bare er papir – det er det heller ikke selvom nogle måske vil sige, at når først billedet kommer bag glas i en ramme kan du ikke se, hvilket papir, det er printet på.

At påstå at jeg kan sige om et billede er printet på fx Epson semi glos eller på tilsvarende Hahnemühle papir vil være løgn. Det kan jeg ikke. Men jeg kan godt se forskel på om et billede er printet på blank eller mat papir etc men ellers er det, for mig, svært. Ikke at se en forskel. For det kan jeg (det kan du også) godt. Men hvad synes jeg bedst om etc ?

I en anden blog vil jeg skrive om den blindtest af papirer en ven “udsatte” mig for. Det var faktisk en øjeåbner for hvor tit er det lige du ser det samme billeder printet på otte forskellige papirer ? Hvor du kan se det i det samme lys og føle dem ?

Jeg havde ikke prøvet det før…en god øvelse man bør lave i fotoklubber. For emnet er sjovt, vigtigt og der er en masse snobberi omkring det. Der er ingen street credit i et komme med et print på lustre papir…

 

Men nu var billedet printet og jeg havde haft det liggende lidt for jeg skulle lige finde en ledig væg.

Noget må dø for at andet kan leve

Billedet er kvadratisk og printet på et papir i A2 størrelse. Men jeg ønskede ikke at billedet blev kvadratisk – dem har jeg en del af – og jeg ønskede heller ikke billedet sat i en inferiør skifteramme.

Skal noget op på væggen skal det sgu være i orden !

Derfor tog jeg billedet med til Thomas fra DinKunst, Galleri & Indramning , som jeg har virkelig gode erfaringer med. Han er lokal, hvilket jeg godt kan lide, men vigtigst: han giver råd og vejlening og så er hans arbejde spitzenklasse !

Omkring billedet var jeg lidt vægelsindet mht til format – men jeg vidste hvilken farve rammen skulle have og tykkelse på den samt at jeg vil have museumglas…

Thomas tog nogle mål efter noget snak frem og tilbage og lavede et passepartout på stedet. Det afsluttede mit vægelsind og det sad i lige i øjet !

Billede fra Paris af © Ole Christiansen med en god indram ing

Fordelene ved at gå til en professionel og får det lavet efter mål er klare:

  • det bliver generelt pænere med større finish
  • du får en indramning, der passer til dit billeder. Ikke et standard mål billedet skal presses ind i
  • din valgmuligheder er SÅ meget større !

og sidst men ikke mindst: du kan få råd og vejlening fra een som har indrammet tusindvis af billeder…

 

Dyrere end at købe en skiftereamme i Ikea, ? Yes, men så meget federe og du skal se på det hver dag !

Skriv en kommentar