En dag i fotografisk Polaroid legeland

Jeg har igen besøgt The Photocope og været i fotografisk lege- og nørdeland

For ganske nyligt deltog jeg i en workshop omkring cyantopi- og saltsprint hos The Photoscope og nu har jeg igen besøgt det fine sted i Rigensgade i Indre København, men denne gang som inviteret gæst. Planen var hygge og leg – og vil gjorde begge dele !

Nørd er et slangudtryk for en person med en stor interesse for et enkelt eller flere emner.

Mikkel havde disket op med både kaffe og kanelsnurre og så gik snakken omkring fotografi, grej og teknik. Min hustru ville ryste på hovedet havde hun været tilstede. For det var en snak som mange ville kalde nørderi. Og det var det sikket også. Alt fra “kender du X-fotograf ?”, “øj, hvor har du købt det?” til “kan man virkelig stadig få det dér?” Havde der været dæk i nærheden havde vi sikkert sparket lidt til dem…:-)

Jeg har en interesse i håndværk og gamle processer og det er Mikkels hjemmebane så naturligvis skulle der også laves noget – det kan jo ikke bare gå op i snak.

Så frem med det store tekniske Sinar kamera som kan håndterer bla. 8 x 10″ Polaroid film ! Læg mærke til hvad der står på filmen: 1000-1250 ASA – det kan man da kalde en tolerance…

Jeg har ikke prøvet at håndterer den slags kameraer før og min tillid til evne evner ud i finmekanik og delikate ting er lig nul og da en et enkelte skud hurtigt koster mange penge er jeg nok lidt tilbageholdende.

Den film skød Mikkel på men så tog vi fat i et andet Sinar og skød på Fuji peel-apart film.

Jeg kan godt lide “slow photography” og her bliver det super slow. Man skal vænne sig til at alt er spejlvendt i søgeren og det kræve en lup at stille skarpt.

Jeg synes det var lidt bøvlet at få kassetten med film ordenligt på plads og den ene gang gik det galt og der kom en utilsigtet lysstribe. All part of the charm ! Og det var skidesjovt.

Men det stoppede jo ikke ved bare at skyde på polaroid film. Nope, der skulle og så lave images transfers og emulsionløft:


Virkelig sjov process, der også giver noget særligt !
Det kunne jeg godt finde på at rode mere med….

PS:

The Photoscope, med Mikkel som underviser, holder en workshop Polaroid og et storformatkamera – begynderkursus (begge i marts 2019)

 

Skriv en kommentar