du skal finde dig selv i dit fotografi

At gøre sit fotografi personligt tror jeg mange har kæmpet med. Jeg har ihvertfald…

Som mange andre startede jeg i en fotoklub, hvor der blev gået op i det tekniske og reglerne blev redet hårdt. Fx gik man op i at det sorte i et billede ikke måtte klappe sammen og det hvide måtte ikke brænde ud, at alt i billede skulle være skarpt og horisonten skulle altid være lige.

En del senere efter at havde mødt og set professionelle fotografer fandt jeg ud af at netop det gik de ikke op i. Se fx superdygtige Jan Grarup og hans horisonter. Der er flere skæve end lige..og det er sikkert ikke fordi han ikke kan holde kameraet lige. Hvis du kaster et blik på hans fotografi vil du også se en del billeder, hvor det sorte er kulsort og uden tegning. Det finder du også i fx fotografi fra Ole Christiansen

Men det har faktisk taget mig lang tid at kommer dertil, hvor det ikke er vigtigt for mig, hvad andre synes men det er vigtigt, hvad JEG synes. At jeg får lavet det fotografi JEG synes om.

Jeg var i Istanbul på en fotoworkshop og en af de første dage havde jeg en en-til-en samtale med underviseren, hvor jeg fx skulle fortælle gerne, hvad jeg gerne ville opnå, hvad målet var. Mit mål var at få et diplom i den interne konkurrence i fotoklubben….i guder altså !

Sammen med at par klubkammerater lavede vi en en fotosession i et studie, en havde.

Der blev skaffet en model og det står for mig som lidt en mareridt for mig.

For de andre var gode og fik lavet flotte billeder. Dels skød de på en anden måde end jeg, de gjorde voldmeget ud af fx redigering af huden  og så var jeg ikke rigtig tændt på det.

På den ene side ville jeg gerne kunne lave noget, der var ligeså pænt og på den anden side sagde det mig ingenting.

Jeg har sloges en del med at gøre det pænt for hvem kan ikke lide ros og mange likes ?

Og det er måske nemmere at få hvis dette er pænt ? Eller også er der måske bare ikke mange som har det samme syn som jeg har ?

Der er rigtig mange dygtige fotografer og fotografi er blevet en del nemmere med moderne kameraer men at få gjort fotografiet personligt er svært af flere grunde.

Bare det at finde ud af hvad man kan lide og hvorfor kan være ret svært.

Men personligt fotografi må være målet.

Skriv en kommentar