det her Hasselblad lyder genialt og jeg er forelsket

Det er sjældent et nyt kamera kan få næsehårene til at vibrere men det her….

I starten af juni 2019 annoncerede Hasselblad et X1D II, et nyt 35-75mm zoom objektiv, et opdateret fotoredigerering program og….. CFV II 50C digitalt bagstykke og 907X kamerahus. (som jeg synes er mest interessant)

Det er svært at kalde 907X for et “camera body” eller “kamerahus. For der er ingenting i det. Så det er måske bedre at kalde det “adaptorstykke” eller “tilslutningsplade” for alt det er gør er, at tilbyde en fatningsplatform og en udløserknap.

Det, som Hasselblad altid har været og som alle systemer burde være, er modulopbygget. Dvs at de tre enheder – bagstykke, hus og objektiv – kan skiftes uafhængigt af hinanden. Det gør det meget fleksibelt. I videoen her fortæller Ted Forbes lidt om kameraet – som pt. ikke er kommet på markedet endnu og prisen er ukendt


Men har du et Hasselblad, behøver du ikke 907Xén. Og har du fx de gamle objektiver kan du sætte den på en 907 med en adaptor. Dvs du kan kombinerer, at du kan bygge ud , op og til som det passer dig og din pengepung. Genialt !

X1Dén er ikke det kamera som skyder flest billeder i sekundet (2,7 fps mod 20 fps hos Sony A9) men det tilbyder så meget mere. Fx billeder i 16-bit, lukkertid på 68 minutter (!) til en 1/10.000 del sekund – og du kan synkroniserer med din flash hele vejen uden at du skal i High-Speed mode. Det er vildt ! – og gør at du kan noget med det her kamera som du ikke kan med andre.

Jeg har også haft et Hasselblad. Som jeg desværre har solgt. Det var en megafejl og nu er det blevet populært med film igen så nu er priserne steget voldsomt.
Det er meget længe siden at udsigten til at nyt kamera kan gøre mig spændt og forventningsfuld. Canon har aldrig rigtigt kunnet ophidse mig, med Nikon er det længe siden, Sony er et værktøj og indeholder ikke megen kærlighed og med Fuji er der kun kærlighed, men det kan man ikke leve af….

Her er der kærlighed men jeg er helt sikker på, at det også kan leverer. Det er den samme sensor og brugerflade som i X1D´en og objektiverne er spitzen.

Også Hasselblad har ambassadører (bla. Platon og Hengki Koentjoro) og er du i tvivl om, hvorvidt man kan fotograferer med Hasselblad synes jeg du skal tage et kig…

De har også været hurtige til at fange ønsket og behovet for kvindelige fotografer og har derfor har de et særligt program for det:

HASSELBLAD HEROINES

A CELEBRATION OF FEMALE PHOTOGRAPHERS

Hasselblad Heroines shines a light on female photographers around the globe as they make their mark in what has been typically referred to as a male-dominated industry. Through these weekly spotlights, each Heroine shares their experiences, tips, and inspiration with their Hasselblad to fellow photographers.

 

Dpreview har fået fingrende i en test udgave og det kan du læse om her: https://www.dpreview.com/articles/1158727149/hands-on-with-the-hasselblad-cfv-ii-50c-and-907x
Filmen i toppen er en produkt video men Hasselblad har også lavet en reklamefilm. Læg mærke til, hvordan den lækre Ford Mustang er konverteret og nu køre på el…det er gennemført.

Fra pressemeddelelsen 2019-06-19:
“The CFV II 50C and 907X product information details, including pricing and availability, will be announced later in the year.”
Hele meddelsen kan læses her: https://www.hasselblad.com/press/press-releases/hasselblad-expands-reach-of-medium-format/

Skriv en kommentar