Derfor valgte jeg Sony

Jeg valgte Sony af mange forskellige grunde – nogle af dem er her

Det er kun rimeligt at spørger hvorfor en Nikon fanboy som mig har valgt at gå med Sony – og hvorfor ikke Fuji eller Olympus ?
Noget af det skyldes et fravalg men de er i høj grad et tilvalg.

For mange skyldes valget af spejlløse kameraer den mindre vægt og de mindre dimensioner. Det er ikke derfor jeg har valgt Sony selvom den mindre vægte også betyder noget. “Sjovt” nok er der flere og flere som sætter zoom objektiver på og så bliver de lige så store som spejlrefleks.

Jeg valgte en Sony A7II fordi:

  • De har et godt udvalg af full frame kameraer.
    Fuji har “kun” APS-C sensorer og Olympus har valgt four thirds (4/3) sensorer. Jeg har arbejdet med full frame i nogle år og er meget glad for formatet og den meget fine billedekvalitet.
  • antallet af megepixels på 24 synes jeg er en god balance. Jeg har haft en kamera med 36 megapixels og selvom det gav en række fordele er det for stort og tungt til det jeg laver. Jeg har også haft 12 og 16 megepixels og det er lidt for få.
  • den har billedstabilesring på 5 akser i kameraet. Fuji har det slet ikke og Nikon/Canon har det i optikkerne. Nogle vil sige at det er bedre med stabilisering i optikken (VR / IS) og måske er det rigtigt. Billedstabilisering  hos både Sony og Olympus virker ved at selve sensoren “flyder” i et meget hurtigt reagerende ophæng. Det er enormt effektivt !


Og så har det den fordel at skulle jeg sætte gamle optiker på har jeg også billedestabilisering…

  • selve fatningen er meget fleksibel. Med adaporer, som kan købes på ebay, amazon og mange andre steder kan jeg sætte alverdens ting på. Fx Leica, Nikon eller gamle russiske objektiver, som kan give et andet udtryk.
  • Sony har et virkeligt godt fokus peaking system så der kan stilles meget præcis fokus der hvor jeg vil have det og det fortæller samtidig hvad der er skarpt og hvad der ikke er.

Det har enorm betydning fx ved bruge af manuelle objektiver og ved mange typer af fotografering som fx macro. Med spejlrefleks er depth-of-field (DOF) noget af en gætteleg – eller en masse erfaring….

  • denne model har indbygget wi-fi så billeder nemt kan overføres til fx tablet eller andre steder. Nikon har haft lidt vanskeligheder ved at få det indbygget indtil for ganske nyligt og ellers skulle man købe en særlig adapter.
  • Sony har et hybrid auto-fokus system der lyder lovende. Men det skal testes af….umiddelbart tænker jeg at det ikke er så præcist som de systemer der er i professionelle spejlreflekskameraer. Du tænker måske at det ikke kan sammenligenes men det mener jeg godt det kan. Sony har rubriceret deres A7 serie i gruppen “Ekspertegneskaber” – det er lig med “pro”.

Udover de teknisk data er der også en række andre grunde til at jeg valgte Sony. Mere om det i et andet indlæg

PS: Svaret på hvorfor det ikke blev Fuji eller Olympus kommer i et andet indlæg snart…

Skriv en kommentar