Dennis Hopper på Frederiksborg Slot

Så fik jeg set fotoudstillingen med fotografi af Dennis Hopper på Frederiksborg Slot og det var skuffende

Dennis Hopper på Frederiksborg Slot
Dennis Hopper på Frederiksborg Slot

En søndag i marts fik en lokket en vend med til Hillerød for at se en fotoudstilling med fotografi af Dennis Hopper på Frederiksborg Slot. Og der er skuespilleren og instruktøren “Dennis Hopper ” og IKKE maleren Edward Hopper.

Desværre var foredraget at Christian Nørgård fra Better Moments aflyst fandt vi ud af da vi kom og istedet blev det til en omvisning af en medhjælper. En feberredning af Det Nationalhistoriske Museum men bestemt bedre end ingenting. Under omstændighederne gjorde han det godt.

I udstillingen ser man de afslappede og intime billeder af vennerne fra Los Angeles’ kunstscene, der viser Hoppers styrke som portrætfotograf. I New York får vi lov til at møde Andy Warhol, før han blev superstjerne – ualmindelig cool bag sine sorte solbriller. Den legendariske skuespiller Paul Newman kigger direkte ind i kameraet med sit umiskendelige nærvær. Hoppers fotografier af den historiske protestmarch fra Selma til Montgomery i 1965 under Martin Luther Kings ledelse, er en vigtig skildring, som garanterer ham en plads blandt de store amerikanske dokumentarfotografer.
Kilde: Det National Historiske Museum

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet men jeg havde forventet mere !

Måske forventede jeg for meget. Måske fordi Taschen, som er et super fotoforlag har udgivet en bog med fotografier lavet af Dennis Hopper – og så tænke jeg måske at det måtte være godt…men måske var udstilligen bare dårligt kurateret ?

Dennis Hopper på Frederiksborg Slot
Dennis Hopper på Frederiksborg Slot

Udstillingen var kurateret således at vi så enkelt billeder fra borgerrettighedskampene men alt, alt for få. Istedet så vi en masse kedeligt gadefotografi og billeder af kendte mennesker – men uden et fotografisk indhold. De var kun med fordi de var kendte og det er sgu ikke nok !

Læg mærke til hvad musset selv skriver om udstillingen:”…som garanterer ham en plads blandt de store amerikanske dokumentarfotografer.” Og der må jeg siger at udstillingen slet ikke viste bare tilnærmelsesvis at Dennis Hoppper skulle være bare i nærheden af et være en store amerikansk dokumentarfotograf.

Til det var udstillingen alt for ufokuseret og måske “starstruck” ? For der var billede af en ene kendte person efter den anden.

Jeg opfattede, at de fleste var snapshot bland gode venner og nogle gange bare tidsfordriv. Jeg er med på at meget i fotografi handler om at haveadgang men det kan ikke kun handle om det.Det må det ikke have.

Jeg tror faktisk, det er den dårligste fotoudstilling jeg har set i. Men jeg har set gode udstillinger….

det synes jeg...:
  • Dennis Hopper på Frederiksborg Slot
2

Resume

Dennis Hopper på Frederiksborg Slot var en alt for ufokuseret og starstruck udstilling.

Skriv en kommentar