Den Venskabelige Sommerdyst i Momento

I Momento, som jeg er medstifter af, er der (heldigvis) ikke mange interne fotokonkurencer – der er to – og den ene kører nu: Den Venskabelige Sommerdyst.

Det er en digital konkurrence – dvs alle kan være med. For hvem har ikke 5 billeder liggende på computeren ?

Det er en konkurrence vi også kørte sidste år og det var sjovt at være med til at lave sidste år. Vi havde fået Jakob Kjøller og Jeppe Bøje Nielsen til at være dommere og en del af konceptet er også, at de skal komme med en skriftlig begrundelse for deres valg.

Reglerne for konkurrence er simpel: der er ikke nogen…..og det er jeg tilhænger af. Dog vil jeg godt have haft  en lille regel med: det skal være billedet lavet indenfor det seneste år.
Nogle har fotograferet længe og jeg har ikke lyst til at se på arkivbilleder. Til konkurrencer deltager nogle med det/de samme billeder år efter år efter år i håbet om at netop i år vil dommerne synes om det…eller de har fået billedet antaget i en salon og så “turnerer” det rundt til samtlige konkurrence.

Genbrug er ok

Jeg er ikke tilhænger af brug og smid væk – derfor synes jeg, at der er ok at bruge gamle billeder i sin portfolio (som vi dyste i og om til afslutningen på året).
Men det er vel i en venskabelig sommerdyst, at nye billeder skal prøves af ? Nu ved jeg godt (det så jeg sidste år) at helt så venskabelige er den for nogle ikke. Den er den for mig. Fotokonkurrencer er bare noget vi leger….

Her kan du se hvad jeg har valgt at deltage med. For nogle er det omgærdet med stor mystik og hemmelighedskræmmeri..

Jeg har valgt at indsende billeder lavet med forskllige kameraer: en Polaroid SX-70, en Fuji X-pro1, en Fuji GW680III og en Nikon Df. Det er nogle af de kameraer jeg har haft i sving det seneste år.
Billederne er valgt med hjertet uden tanken om eller for om de mon falder i dommernes smag. Jeg bliver da glad hvis de kan lide dem men jeg kaster ikke med tomater og kalder dem lortedommere hvis de ikke kan….

Skriv en kommentar