de gør det godt på Gl. Strand med deres fotoudstillinger

Kunstforeningen Gl. Strand har forstået, at der er et publikum til fotografi

I de senere år har Gl. Strand lavet en del meget gode fotoudstillinger og det skal de have ros for. Der er en stor interesse for fotografi. Aldrig har vi skudt så mange billeder og lavet så mange snapshots, som vi gør i disse år. Det er den nok en del forklaringer på.

Men vi har stadig ikke en “fotografisk hus”, museum eller institution som har fotografiet som deres kerne område. Det er synd. Og hele ubegribeligt at fx Statens Museum for Kunst ikke har en fotoafdeling. Danmark har leveret en række store fotografer hvor nogle har været med til at ændre vores syn på verden. Fx Jacob A. Riis vis arbejde i USA i starten af forrige århundrede fik stor indflydelse på det amerikanske samfund. Og hvad med Jakob Holdt og hans amerikanske billeder, der viste verden et USA som vi ikke kendte og som amerikanerne heller ikke selv kendte ?

Det med, at vi skal have et fotografisk hus har jeg været inde på før…

Brandts i Odense havde tidligere en fotoafdeling (det har de ikke mere) men har netop nu en udstilling med Anton Corbijn. Jeg har besøgt udstillingen og den store interesse er kommet helt bag på dem. De forventede 500 til åbningen – der kom 1300 så jeg tror, de tænker lidt over det.

Gl. Strand har tilsyneladende tænkt over det..
Senere på året viser de “Incoming” af Richard Mosse  og har i de senere år haft en del fotoudstillinger:

Udstillingen “Light in Dark Places” med Jacob A. Riis, som sluttede i januar 2019 – http://www.glstrand.dk/udstillinger/undervisningsmateriale/jacob-a-riis.aspx
“Vogue Like a Painting” , der blev vist i 2018 og som undersøgte forholdet mellem kunsten og modefotografiet.

I 2016 viste de udstillingen “No Limits” med Mario Testino, som siden er faldet i unåde.
…og jeg tænker at Gl. Stand har opdaget at der er et marked for at vise fotografi.

Nogle vil måske anføre at Mario Testino ikke er kunst men kommercielt fotografi og derfor ikke bør vises i en kunsthal, hvor det handler om samtidskunst.

“Udstillingerne retter sig mod et bredt publikum og afspejler til enhver tid vores samtid. Enten ved at have fokus på kunsthistoriske temaer i et nutidigt perspektiv eller ved at præsentere de helt nye tendenser på den danske og internationale kunstscene.”

Kilde: Gl. Strand

“Bredt publikum” skriver Gl. Strand. Og dér er jeg med. Vi har flere steder, som viser samtidskunst, det avantgardistiske, det elitære. Og det skal der også være plads til. Vi skal have bredde og elite populært sagt.

Udover at, der skal være plads til “det hele” tænker jeg også at der er økonomi involveret. Museer har vel også brug for “sællerter” og mange museer har måske heller ikke ressourcer (tid, penge, viden) til at lave egne udstillinger men må købe vandreudstillinger, som har bevist deres kommercielle formåen. Det har jeg det helt fint med.

Her kan du læse mere om hvad en kunsthal er

Skriv en kommentar