Bornholm er perfekt til en fototur

Efter have besøgt Bornholm i sommers vidste jeg, at jeg måtte tilbage for at fotografere

Jeg har ikke tal på de gange jeg har sagt, at dér ville jeg gerne hen for at fotograferer. Eller planlagt fototure i hovedet. Men det er sjældent blevet til noget men NU skulle det være !

Så jeg fik bestilt færge, bestilt overnatning, lånt en brobizz, lånt et teleobjektiv, pakket og opladet mit fotogrej og så var det afsted.

Fra tidligere har jeg lært the hard way, at det nytter ikke noget uden en plan. Så kører jeg mere rundt end jeg får fotograferet. Der er Google Maps et godt stykke værktøj. Ikke uundværligt men en god hjælp…

For hver gang jeg er afsted lærer jeg noget nyt. Noget glemmer jeg igen. Derfor en gentagelser vigtige…

Bedst alene
Jeg har nu lært, at det er bedst hvis jeg tager afsted alene. Der er økonomisk fordel i at være flere afsted så bil, færge etc kan deles men jeg fungere bedst alene. Så kan jeg tage derhen hvor jeg vil, når jeg vil og tage afsted når jeg vil. Alle er jo søde og rare men jeg tager også selv ubevidst hensyn. Og jeg skal ikke konverserer eller på anden måde koncentrerer mig om andet end mig. Jeg ved, at det kan lyde forkert. Jeg er ikke asocial, men jeg kan ikke rumme så meget mere efter jeg har fået MS.
Ar være afsted alene giver mig mere energi til at fotograferer.

Stol ikke på vejrudsigter
Solen stod op kl 06:43 og jeg tjekkede vejrudsigten aftenen før: klart vejr og sol. Det blev det ikke…overskyet det meste af den ene dag. Overskyet på den mest kedelige måde. Gråt og en jævn masse. Øv.

Vær klar til at regruppere
Nogle gang duer det du havde tænkt ikke. Fx grundet vejret. Så er det om at tænke hurtigt – tiden går. Den ene morgen kl 06:00 var der en del tåge men jeg forsatte til mit bestemmelsessted og stilleder grejet op kun for at blive svigtet af solen…
Derfor valgte jeg at søge ind i landet (Almindningen) hvor her tænkte at tågen ville blive længere end ude ved kysten. Og sandelig om jeg ikke også fik set bison…

Noget grej virker, andet gør ikke
Stille og roligt bliver man mere fortrolig med sit grej og finder ud af at noget virker og andet virker ikke.
Fx er mit 28-70mm kit objektiv er ikke god på en A7riii, mit Gitzo stativ er super, mine Formatt-Hitech filtre er gode men holderen er jeg ikke glad for.

Fuji GSW 690iii er en fornøjelse
Det er en skrummel og analogt, besværligt og dyrt men jeg er super glad for det !

Skriv en kommentar