Hvad betyder vægten på et kamera ?

I Sony Special podcasten af Nielsen & Wessmann kom vi lidt ind på vægt…

og det skulle undersøges nærmere.
Selvfølgelig betyder vægten af en kamera og ikke mindst objektivet noget. At påstå andet er nonsens. Men jeg tror også det betyder noget hvad du skal fotografere. Fx forestiller jeg mig at det betyder mindre hvid du er sportsfotograf og har kameraet på monopod til en sportbegivenhed eller om du er på ferie i Paris og tager billeder af det du “falder” over. Selvfølgelig skal professionelle fotografer tænker over hvormeget og måske specielt hvordan de løfter. Og derfor bliver der pt udvikler ny objektiver, som er lettere, med fresnel linser (“PF” i Nikon sprog…)
Det kan være lidt svært at sammenligne vægt for hvad er det man sammeligner med ? Et kamera med fast objektiv og APC sensor eller et professionelt full frame hus med udskiftelige objektiver ?
Jeg har her en sammenligning som jeg håber er rimelig og fair:

Nikon D5300 DSLR: 480 gram

Fuji X-T1: 440 gram

Sony Alpha 6300 : 404 gram

Måske er det mest overraskeden at Fuji kun vejer 8 gram mindre end et spejlrefleks fra Nikon. Men det er nok i højere grad på objektiv siden der sker noget med vægten og størrelsen. Og der er måske “nemmere” at lave objektiv med stor blændeåbning til spejlløse kameraer ?

NIKON AF-S 50 MM 1.4G : 290 gram

FUJINON XF 56 MM F/1,2: 405 gram

SONY (E) FE 50 MM F1,8: 186 gram

Jeg har valgt at sammeligne 50mm eller tættest på objetiver med størst mulig blændeåbning.
Nu er vægt ikke det eneste parameter et kamera vælges ud fra (håber jeg) – det kan bla. være design, håndtering, pris, udvalg af objektive og tilbehør og billekvalitet.
 
Fik du hørt podcasten Nielsen & Wessmann´s Sony Special ?
 
Topbilledet er lavet af Fuji og bruges i deres markedsføring. 

Skriv en kommentar