betragt kameraet som et værkstøj ligesom en skruetrækker

Jeg har flere kameraer af forskelligt fabrikat for det er værktøj, som er gode til forskellige ting

Nogle er meget forundret over hvorfor jeg har flere kameraer og så af forskellige fabrikat, som helt sikkert gør det lidt dyrere og noget mere besværligt. Bare så du er med har jeg valgt Nikon og Sony.
Nikon valgte jeg da jeg begyndte at fotografere igen for nogle år siden. Den skyldes helt sikkert en prægning fra min barndom. Min far var ansat hos nogle fotogrossister og dengang var Nikon the shit. Det var mærket (hvis du altså ikke havde råd til en Hasselblad…).

Derfor lå valget lige til højrebenet. Jeg har været glad for Nikon og er det stadig men jeg er slet ikke religiøs omkring det og synes at Canon også laver nogle gode ting. Faktisk keder snakken  om mærke mig…:-)
Sidste år besluttede jeg mig for at anskaffe noget spejlløst og da jeg havde en Fuji Xpro1 lå det vel også til højre benet at vælge at fortsætte med Fuji, men valget faldt på Sony efter store overvejelser – og jeg har ikke fortrudt.

Men hvorfor have flere systemer ?

Svaret er enkelt. Fordi de er gode til forskellige ting. Den mest nærliggende sammenligning er at sammenligne det med en tømrers værktøjskasse. Han bruger en hammer når der skal bankes søm i og en skrutrækker når der skal skrues skruer i.
Min Nikon er det jeg bruger når der skal lave fotografi af sport (eller andre ting der bevæger sig hurtigt), når der skal laves portrætter eller når noget der er langt væk skal fotograferes. Dels skyldes dels at til det har jeg de rigtig ting men mere fordi til det er Nikon bedre for mig. Det er hurtigere at betjene og billedkvaliteten uovertruffen.

Min Sony A7II bruger jeg dels til at “hygge med”. Dvs til at tage under armen men også til at lave landskaber og bybilleder med. Det mest attraktive ved et spejlløst kamera er what-you-see-is-what-you-get da søgeren er en lille skærm, der viser billedet som det bliver.

CBS Kilen af Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma A/S som har skabt et inspirerende miljø
CBS Kilen af Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma A/S som har skabt et inspirerende miljø

Jeg er ligeglad med fx Fuji´s mulighed for at lægge forskellige film look på. Da alt digitalt alligevel skal gennem en konverter som fx Capture One eller Photoshop betyder det ikke meget for mig. Dog skal det siges at deres evne til at lave jpeg billeder lige ud af kassen er gode.

Og så har de nogle gode features. Fx fokus peaking som ikke findes i spejlrefleks (DSLR) hvorimod wifi efterhånden er standard også i DSLR verdenen.
Kunne jeg klare mig med en type ? Da det kunne jeg godt men jeg ville ikke være glad for at skulle vælge…

Skriv en kommentar