Albert Kahn´s Verdensarkiv i Paris

I forbindelse med en nylig tur til Paris måtte jeg se Albert Kahn´s museum. Som i “måtte bare”…

Albert Kahn var i min verden en beundringsværdig mand. Han beslutter sig for at hengive sit liv og sin formue til at etablere universel fred. Intet mindre !

Født i en jødisk familie som Abraham Kahn, mærkede også han til jødehadet, som også florerede i Frankrig.

Fordomme mod andre folk som fx også japanere var almen udbredt og derfor besluttede han sig for at bruge sin formue på at sende fotografer ud i hele verden ud fra devisen om at “samtale skaber forståelse” og at hvis man først så at andre folkeslag ikke er så forskellige fra een selv vil det forebygge krig og ufred. Mellemfolkeligt af høj karat !

Det er blevet til ca 72.000 billeder og 183.000 meter film…Mange af billeder er lavet med autochromemetoden på glasplader, som giver et fuldstændigt fantatisk billede !

Du kan læse meget mere om Albert Kahn og hans verdensarkiv på wikipedia.

Og nu kommer malurten !

Selve museet var en stor skuffelse ! – men jeg glædede mig over at det kun kostede 4 euro i entre… Men den 4 hektar store have var fantastisk ! Gennemført japansk var der en ro som skal opleves.

Typisk fransk stod alt på fransk. Og kun på fransk….(som jeg ikke kan spor af). Det hele bar også præg af så en gammeldags udstillings måde og der var ingen plan og fortælling i den. Nogle tilfældige billeder sat op på en væg (de originale glasplader baglyst var smukke dog).

En synd og skam for hele historien er smuk og nogle af billederne fra fx Mongoliet er intet mindre end fantastiske !

Musset skal nu renoveres og forventes færdig i 2017. Min anbefaling er helt klar at vil du se det skal du vente til 2017…
Link Albert Kahn musseet

Skriv en kommentar