1-2-3-4 Anton Corbijn på Brandts

Udstillingen 1-2-3-4 med Anton Corbijn kan beskrives med et ord: wauw !

Sidste år overvejede jeg at tage til Hamborg for at se udstilingen men de jeg blev gjort bekendt med at den også kom til Brandts i Odense i 2019 valgte jeg at vente. Det er noget billegere og nemmere at tage til Odense – og så har jeg ikke været i Odense længe. Længere tid siden end jeg har været i Hamborg.

Der var fernisering den 21. marts, hvor Anton Corbijn ville komme og bla. signerer bøger. Men min tro følgesvend mente at den dag skulle jeg ingenting. Alt var arrangeret og togbilletter købt men sådan er det. Og var det ligefrem godt.

Til ferniseringen kom 1300 mennesker (mod forventet 500) oplyste Brandts idag og så var det måske meget godt. For her en ca en uge senere var der mere fredeligt og dermed bedre tid og udsyn.

Jeg havde min yngste datter, som ikke er specielt interesseret i fotografi, med og mange af de portrætterede musikere og bands kender hun naturligt ikke. Men også hun fik revet benene væk af Anton Corbijn fantastiske visualitet. Også hun kunne se kvaliteterne tydeligt.

Ved mange af billeder betyder det ikke noget om du kender bandet eller en har forkærlighed for musikken. Det er billeder, som kan stå alene.
De besidder en nerve, et liv og ægthed som ikke kan beskrives med ord. Det skal opleves !

Anton Corbijn har fotograferet store bands som U2, Rolling Stones, REM etc og har lavet musikvideoer. Det er for vildt !
Jeg ville eddermaneme gerne kunne det han kan.

Jeg oplevede et virkelig godt værtsskab hos Brandts: venlige, imødekommende og interessede.

Og så håber jeg udstillingen bliver en så stor succes så Brandts og/eller andre får mod på at lave flere fotoudstillinger af stort format. Vi er ikke i DK forvænt med fotoudstilinger af den kaliber.

At Danmark burde have et fotografisk hus har jeg skrevet om før – og mener det stadig.

PS: det behøver ikke ligge i København…

Udstillingsfolder fra Brandts for udstillingen 1-2-3-4 med Anton Corbijn

 

David Bowie fotograferet af Anton Corbin som også er det billede der møder dig i stort format når du ankommer til Brandts. PS: de må gerne sende det til mig når udstillingen er slut…

 

1-2-3-4 Anton Corbijn på Brandts
5

Skriv en kommentar